به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم میری مقدم ظهر سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: علی رغم تمام پیشرفتهای علم پزشکی هنوز بافتی جایگزین خون نشده است.
وی با بیان اینکه برای تأمین این فرآورده باید حتماً اهدا کننده وجود داشته باشد تا نیاز بیمار برآورده شود، بیان کرد: خون و فرآوردهها آن دارای طول عمرهای متغیر است که بایستی پیوسته اهدا کننده برای این ساختار وجود داشته باشد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی ادامه داد: تمام هم و غم خود را بر این داریم که اهدا کنندگان خون فراوردههای مورد نیاز مراکز درمانی را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه افراد برای اهدا و کار خداپسندانه وارد این ساختار میشوند، افزود: خوشبختانه در بدترین شرایط نیاز به واردات خون نداشتهایم.
نقش اهداخون در پیشگیری از بیماری های قلبی
میری مقدم با اشاره به نقش اهدا خون در پیشگیری بیماریهای قلبی و عروقی گفت: این باور اشتباه است که اهدا خون منجر به کم خونی میشود.
وی با بیان اینکه در طول زندگی از هر سه نفر یک نفر به خون نیاز پیدا میکند، عنوان کرد: هر ۳۰ ثانیه یک نفر به خون و فراوردههای خونی نیاز دارد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه ۴۵۰ سی سی خون در بازه زمانی ۱۰ دقیقهای انجام میشود، بیان کرد: بعد از شیوع بیماری کووید ۱۹ ذخایر خونی افت پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه بیشترین گروههای خونی اهدا در ایران O+ و نادرترین AB- است، بیان داشت: گروههای خونی منفی ۱۰ درصد اهدا کنندگان را به خودش اختصاص داده است.
وی با ارائه آمار اهدا خون طی ۵ ماهه شیوع کرونا در کشور و پنج ماهه قبل از آن اشاره کرد و افزود: تعداد مراجعه کنندگان پنج ماهه قبل از شیوع کرونا ۱۱ هزار و ۵۴۳ مورد بوده که در دوره کرونا ۹ هزار ۷۶۹ مورد بوده و مراجعات ۱۵ درصد کاهش پیدا کرده است.
کاهش ۶.۷ درصدی اهدا خون در استان
میری مقدم با بیان اینکه برخی افراد در پروسه غربالگری حذف میشوند، گفت: در ۵ ماهه قبل شیوع کرونا ۸ هزار و ۳۱۲ نفر موفق به اهدا خون شدهاند.
به گفته وی از ابتدای شیوع کرونا تا کنون ۷ هزار و ۷۵۸ نفر در استان موفق به اهدا خون شدهاند که کاهش ۶.۷ درصدی نسبت به قبل از شیوع بیماری را شاهد هستیم.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه ۷.۶ درصد اهداکنندگان طی پنج ماهه گذشته خانمها بودهاند، افزود: در ایام کرونا ۱۴ هزار و ۴۰۴ واحد خونی به مراکز درمانی ارسال داشتهایم که این رقم قبل از آن ۱۶ هزار ۸۳۶ واحد در بوده است.
میری مقدم با بیان اینکه دو هزار و ۷۳۸ واحد خون طی دوران شیوع کرونا به شبکه خون رسانی کشور ارسال شده است، عنوان کرد: از ابتدای مرداد ماه سال جاری امکان گرفتن پلاسما از بهبودیافتگان کووید ۱۹ در استان فراهم شده است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: پلاسمای افراد بهبود یافته را با روش پلاسما فرز در استان فراهم کردهایم.
وی با بیان اینکه ۳ هزار ۶۸۴ اهدا پلاسما در کشور صورت گرفته است، بیان کرد: این رقم در خراسان جنوبی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۳ نفر بوده است.
میری مقدم افزود: ۱۴ نفر بهبود یافته قبل از خرید تجهیزات پلاسما فرز از آنها پلاسما دریافت کردهایم که در این شرایط از هر کیسه خونی ۲۰۰ سی سی پلاسما داشتهایم.
وی با بیان اینکه از ابتدای مرداد ماه تا کنون نیز ۱۱ نفر از بهبود یافتگان برای اهدای پلاسما به سازمان انتقال خون استان مراجعه داشتهاند، گفت: ۹ نفر موفق به اهدا با روش پلاسما فرز شدهاند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در روش پلاسما فرز ۵۰۰ تا ۶۰۰ سی سی پلاسما از فرد گرفته میشود، عنوان کرد: در این روش گلبولهای قرمز را از فرد نمیگیریم و صرفاً از فرد پلاسما دریافت میشود.
نظر شما